gazik.pl

Zadaj pytanie »
gość
Pytanie zadaje: gość [16.08.11, 16:37]
Zgłoś » 37 odpowiedzi

Narzędzia do garażu: czego unikać a czego szukać - opinie

Jakiej firmy narzędzi używacie w garażu? W sklepach motoryzacyjnych jak i budowlanych z narzędziami typu kombinerki klucze itd spotykam się z firmami vorel, yato, toya ale te trzy to chyba to samo ale także coval, corona, top tools, honiton, neo, stanley... Które są najlepsze a które stosunkowo najlepsze? Najdroższa jest marka stanley, np klucz grzechotka 220zł podczas gdy w sklepie spotkałem za 8zł a te przeciętne za 40-60. Może macie jakieś własne sprawdzone dobre marki? Albo któreś z wymienionych rozpadły się wam w rękach? Proszę o konkretne i rzecznowe wypowiedzi, walcie śmiało.

Najlepsza odpowiedź:

gość
cytuj » zgłoś »
[17.08.11, 13:36]
Głosuj za 75% Głosuj przeciw 25% (3 - 1)
gość
gość
gość
A ja serio mam młotek firmy coval, i lepszego młotka jeszcze nie widzialem:) Polecam

Jakby kogoś to interesowało to mam dokladnie taki:) http://allegro.pl/coval-mlotek(...)1742333341.html

Ładny, ale nas bardziej interesują narzędzia do samochodu zamiast do cegieł.
Sortuj według: najstarszych / najnowszych / najlepszych

Inne odpowiedzi:

Awatar użytkownika
link » cytuj » zgłoś »
[18.08.11, 23:32]
Głosuj za 100% Głosuj przeciw 0% (1 - 0)
gość
gość
temat o narzedziach a tu o grupie vw-audi rozmawiamy,ale przynajmniej kulturalnie-z malymi wyjatkami-na tym forum sie to niezbyt czesto zdarza!!!1

Właśnie to samo zauważyłem. Wydaje mi się że jest tak ponieważ poza wyjątkami o których wspomniałeś o narzędziach dyskutują ludzie którzy nie są maminsynkami i umieją coś zrobić w domu aucie i ogrodzie. Wymieniają się konkretnymi opiniami a nie zdaniem że ten samochód jest lepszy od tego a tamten jeździ na gnojówce.
Awatar użytkownika
link » cytuj » zgłoś »
[18.08.11, 23:52]
Głosuj za 0% Głosuj przeciw 0% (0 - 0)
gość
gość
gość
temat o narzedziach a tu o grupie vw-audi rozmawiamy,ale przynajmniej kulturalnie-z malymi wyjatkami-na tym forum sie to niezbyt czesto zdarza!!!1

Właśnie to samo zauważyłem. Wydaje mi się że jest tak ponieważ poza wyjątkami o których wspomniałeś o narzędziach dyskutują ludzie którzy nie są maminsynkami i umieją coś zrobić w domu aucie i ogrodzie. Wymieniają się konkretnymi opiniami a nie zdaniem że ten samochód jest lepszy od tego a tamten jeździ na gnojówce.
racja,calkiem inaczej niz w temacie 1.9tdi
Awatar użytkownika
link » cytuj » zgłoś »
[20.08.11, 18:05]
Głosuj za 0% Głosuj przeciw 0% (0 - 0)
gość
Nie piszesz dokladnie czego potrzebujesz, czy tylko takich drobnych narzedzi czy juz cos specjalistycznego, np do diagnostyki. Wydaje mi sie ze kazdy warsztat powinien miec to w wyposazeniu.
Proponuję tobie zapoznanie sie z ofertą http://zaopatrzeniewarsztatu.pl .
Awatar użytkownika
link » cytuj » zgłoś »
[21.08.11, 22:02]
Głosuj za 0% Głosuj przeciw 0% (0 - 0)
gość
gość
Nie piszesz dokladnie czego potrzebujesz, czy tylko takich drobnych narzedzi czy juz cos specjalistycznego, np do diagnostyki. Wydaje mi sie ze kazdy warsztat powinien miec to w wyposazeniu.
Proponuję tobie zapoznanie sie z ofertą http://zaopatrzeniewarsztatu.pl .

Zacznijmy od tego co mam. Klucz dynamometryczny tani za 120zł ale kupiony na szybkości a także różne narzędzia typu suwmiarka cyfrowa multimetr. Staram się rozwijać wyposażenie garażu bo sporo się tu dzieje. Co jeszcze warto mieć? Przymierzam się do zakupu podnośnika. Jakiej firmy najlepszy? Jaki typ? Trapez zwykły na kółkach? A podpórki? Te na których reguluje się wysokoś i np stawia przód żeby wymienić niepozorny wężyk bez kanału i podnośnika. Albo coś jeszcze niezbędnego przeoczyłem?
Awatar użytkownika
link » cytuj » zgłoś »
[11.04.14, 08:38]
Głosuj za 0% Głosuj przeciw 0% (0 - 0)
gość
Ja musiałem ostatnio rozbudować garaż. Sporo narzędzi mi doszło, bo był robiony remont kapitalny. Mam murowany garaż, ale zdecydowałem się na dostawienie blaszaka na same narzędzia. Zamówiłem sobie taki 2x2 w http://www.garazemetalowe.pl/ i teraz mam porządek wreszcie.
Awatar użytkownika
link » cytuj » zgłoś »
[29.05.14, 09:53]
Głosuj za 0% Głosuj przeciw 0% (0 - 0)
gość
Polecam wam automatykę do drzwi garażowych, którą można znaleźć tutaj:
http://www.keyautomation.it/pol/
Awatar użytkownika
link » cytuj » zgłoś »
[26.06.14, 11:46]
Głosuj za 0% Głosuj przeciw 0% (0 - 0)
gość
Hmm zgadzam się. Jeżeli chodzi o automatykę garażową, to keyautomation ma produkty, które ciężko dostać w innych sklepach, dlatego w sumie warto się zapoznać z nimi.
Zadaj pytanie (potrzebujesz tylko 30 sekund)

Opcje pytania

Pytania użytkownika: gość

© 2009-2014 MotoSOS.pl / Grupa Wirtualna Polska